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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
25/02/2016 |
Data da última atualização: |
13/04/2016 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
MARTINS, L. P.; MATTOS, P. P. de; BRAZ, E. M. |
Afiliação: |
LUCIELLEN PEREIRA MARTINS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; PATRICIA POVOA DE MATTOS, CNPF; EVALDO MUNOZ BRAZ, CNPF. |
Título: |
Crescimento de Eugenia dysenterica (Mart.) DC. no bioma Cerrado, Formosa, GO. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Colombo: Embrapa Florestas, 2015. |
Páginas: |
5 p. |
Série: |
(Embrapa Florestas. Comunicado técnico, 358). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Bioma; Cagaiteira. |
Thesagro: |
Cagaita; Cerrado; Eugenia Dysenterica. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/141810/1/Comunicado-Tecnico-358-2015.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Biblioteca |
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Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Milho e Sorgo. Para informações adicionais entre em contato com cnpms.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
14/11/2018 |
Data da última atualização: |
14/11/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
MORAES, E. A.; MARINELI, R. da S.; LENQUISTE, S. A.; QUEIROZ, V. A. V.; CAMARGO, R. L.; BORCK, P. C.; CARNEIRO, E. M.; MARÓSTICA JÚNIOR, M. R. |
Afiliação: |
Érica Aguiar Moraes, Universidade de Campinas; Rafaela da Silva Marineli, Universidade de Campinas; Sabrina Alves Lenquiste, Universidade de Campinas; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; Rafael Ludemann Camargo, Universidade de Campinas; Patricia Cristine Borck, Universidade de Campinas; Everardo Magalhães Carneiro, Universidade de Campinas; Mário Roberto Maróstica Júnior, Universidade de Campinas. |
Título: |
Whole sorghum flour improves glucose tolerance, insulin resistance and preserved pancreatic islets function in obesity diet-induced rats. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Functional Foods, v. 45, p. 530-540, 2018. |
DOI: |
10.1016/j.jff.2017.03.047 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The effects of sorghum flour fractions (whole and decorticated flours and bran) were evaluated for oxidative stress and obesity parameters in diet-induced obese rats. Compared to high fat-fructose groups, sorghum flour fractions reduced liver fat and whole sorghum flour decreased fasting glucose, improved glucose tolerance, insulin resistance and reduced insulin secretion. Sorghum showed a slight improvement in antioxidant status. Animals fed with sorghum flour fractions improved liver CAT, GRd and GPx activities and decreased plasma lipid peroxidation. Additionally, whole sorghum flour can be used as a strategy to ameliorate glucose/insulin homeostasis by increasing insulin sensitivity, leading to pancreatic islet function preservation in a prediabetic condition |
Palavras-Chave: |
Extresse oxidativo. |
Thesagro: |
Composto Fenólico; Diabete; Farelo; Sorghum Bicolor. |
Thesaurus NAL: |
Oxidative stress; Phenolic compounds. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01710naa a2200301 a 4500 001 2099409 005 2018-11-14 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.jff.2017.03.047$2DOI 100 1 $aMORAES, E. A. 245 $aWhole sorghum flour improves glucose tolerance, insulin resistance and preserved pancreatic islets function in obesity diet-induced rats.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aThe effects of sorghum flour fractions (whole and decorticated flours and bran) were evaluated for oxidative stress and obesity parameters in diet-induced obese rats. Compared to high fat-fructose groups, sorghum flour fractions reduced liver fat and whole sorghum flour decreased fasting glucose, improved glucose tolerance, insulin resistance and reduced insulin secretion. Sorghum showed a slight improvement in antioxidant status. Animals fed with sorghum flour fractions improved liver CAT, GRd and GPx activities and decreased plasma lipid peroxidation. Additionally, whole sorghum flour can be used as a strategy to ameliorate glucose/insulin homeostasis by increasing insulin sensitivity, leading to pancreatic islet function preservation in a prediabetic condition 650 $aOxidative stress 650 $aPhenolic compounds 650 $aComposto Fenólico 650 $aDiabete 650 $aFarelo 650 $aSorghum Bicolor 653 $aExtresse oxidativo 700 1 $aMARINELI, R. da S. 700 1 $aLENQUISTE, S. A. 700 1 $aQUEIROZ, V. A. V. 700 1 $aCAMARGO, R. L. 700 1 $aBORCK, P. C. 700 1 $aCARNEIRO, E. M. 700 1 $aMARÓSTICA JÚNIOR, M. R. 773 $tJournal of Functional Foods$gv. 45, p. 530-540, 2018.
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Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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